Koltuk Takımı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

20-11-2021 15:01
Koltuk Takımı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Koltuk takımı alırken nelere dikkat edilmelidir? Koltuk takımları yaşam alanlarındaki en önemli mobilyalar arasındadır. Evlerde en fazla zaman geçirdiğimiz odalardan olan salonlar ve oturma odalarının vazgeçilmez mobilyalarıdır. Salon, oturma odası veya diğer yaşam alanları için koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Koltuk Tarzı

Salon ve oturma odalarının dekorasyonunda koltuk takımının rolü oldukça önemlidir. Koltuk takımının tarzına ve modeline uygun olarak diğer eşyalar alınarak dekorasyon tamamlanmaktadır. Salon ve oturma odanızda istediğiniz tarzı oluşturmak için öncelikle o tarzda koltuk takımı almalısınız.

Salonunuzun özelliklerine, sizin zevkinize veya kullanım ihtiyaçlarınıza göre köşe koltuk takımı, klasik koltuk takımı veya L koltuk takımı seçiminde bulunabilirsiniz.

Renk Seçimi

Koltuk alırken renk seçimi oldukça önemli hususlardır. Her dönemin moda koltuk renkleri bulunduğu gibi sizlerin beğendiği renklerde de koltuklar üretilmektedir. Evinizin dekorasyonuna uygun olarak renk seçiminde bulunacağınız gibi evinizin ve sizin ihtiyaçlarınıza uygun renk seçiminde bulunmanız gereklidir. Özellikle çocuklu ailelerin koltuklarının lekelenmeye yatkın olduğu unutulmamalı ve çok açık renklere karşı temkinli davranılmalıdır. Dar alanlar için koltuk rengi seçerken de odanın ışık alma durumuna da bağlı olarak koyu renklerin ortamı daha dar gösterebileceği unutulmamalıdır.

Konfor

Yoğun günlerin ardından dinlenmek için oturulan veya uzanılan koltukların konforunun size hitap etmesi çok önemlidir. Koltukların konforu herkese göre değişiklik göstermektedir. Herkesin kendi isteklerine göre konforlu koltuk takımı tanımı farklıdır. Koltukların konforunu etkileyen başlıca etmenler; koltukların oturum yumuşaklığı, yerden yüksekliği, oturma alanı genişliği, yastık durumu ve sırt yaslama kısmının özellikleridir.

Koltukların oturum yumuşaklığında farklı dereceler bulunmaktadır. Bazı kişiler yumuşak süngerden üretilmiş koltuklarda rahat ederken bazı kişiler ise daha sert oturuma sahip koltuklarda konforlu hissetmektedirler.

Koltukların yerden yükseklikleri farklı boylardaki kişiler için farka sebep olmaktadır. Çok uzun boylu kişinin çocuk sandalyesinde oturduğunu düşünün. Birçok ekleminde fazla açılanma oluşmakta ve zamanla bu pozisyonda oturmaya bağlı olarak birçok eklemde ağrı oluşabilmektedir. Bu kadar fazla açılanma oluşmasa da kişilerin kendilerine uygun yükseklikte koltuk seçmesi çok önemlidir. Koltuğun yüksekliğinin kendinize uygun olduğunu anlamak için ayak bileği, diz ve kalça eklemlerinizin 90 derece ve 90 dereceye yakın açılanmış olmasına bakabilirsiniz.

Kalite

Koltuk takımı alırken kalite oldukça önem verilmesi gereken bir husustur. Koltuk takımı gibi mobilyalar evlerde uzun süreli kullanılması planlanan mobilyalardır. Ancak zamanla aşınan, rengi solan veya yıpranan koltukların iskeletleri sağlam olsalar bile görünüm açısından sizleri mutsuz edeceği için değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Lüks Koltuk takımı alırken hem iskelet hem de döşeme ve sünger kalitesine dikkat edilmelidir.

Koltukların iskeletlerinin kaliteli olması oldukça önemlidir. Sağlam yapılı koltuk takımı kalite açısından ilk dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır.

Koltukların süngerlerinin kalite skalası oldukça değişkenlik gösterebilir. Koltukların süngerlerinin uygun kalitede olmaması zamanla koltukların oturma alanlarındaki süngerlerin çökmesine neden olabilir. Klasik Oturma grubu alınırken koltuk süngerlerinin oturmaya bağlı çökme yapmayacak özelliklerde olmasına dikkat edilmelidir.

Koltuk takımlarının kalitesinde döşemesinde kullanılan kumaşların özelliklerine de dikkat edilmelidir. Döşemelerinin renklerinin solmaması, tüylenme yapmaması ve kolay temizlenebilir olması çok önemlidir.

Koltukların temizlenmesi genellikle silerek yapılmaktadır. Hem silerek temizlerken hem de yıkama makinesi ile temizlenirken koltuklarda aşınmalar meydana gelebilir. Özellikle silerek temizleme sırasında uygulanan kuvvetle birlikte koltukların aşınması artacaktır. Koltukların kumaşlarının leke tutmayan ve kolay temizlenen özelliklerde olması sizin az temizlik malzemesi ve az kuvvetle koltuklarınızı temizleme imkanı sunmaktadır. Koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de kumaş döşemelerinin leke tutmayacak özellikte olmasıdır.


Kaynak:
https://medium.com/@asortiemobilya/koltuk-tak%C4%B1m%C4%B1-sat%C4%B1n-al%C4%B1n%C4%B1rken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir-632dc1e98516

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.